Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Πολιτική - Κόμματα
Η άλλη πλευρά
Κοινωνία
Τουρκοκύπριοι
Εκκλησία
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ:

"Με τον Χριστόφια κάνουμε χημεία"

"Το γνωρίζουμε και οι δύο πως δεν έχουμε άλλο δρόμο"

15/06/2008


Από την ημέρα της εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία το Κυπριακό βγήκε από το λήθαργο. Σε τρεις μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν σε τέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτά, τα πράγματα κινούνται όπως τα σαλιγκάρια: δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω. Το ίδιο συμβαίνει και με το κλίμα: μια κρύο, μια βράστη. Στις 23 Μαΐου, με μια ανακοίνωση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων υποτίθεται ότι όρισαν το πλαίσιο της λύσης και βρήκαν την κοινή γλώσσα. Ήταν ένα ζήτημα που είχε ταλαιπωρήσει τη διαδικασία τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί.

ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ

"Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στην Κυπριακή Δημοκρατία"

15/05/2005


Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι από τα τέλη Απριλίου ο νέος εκλεγμένος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Είναι ο διάδοχος του Ντενκτάς, αφού έπεισε τους Τουρκοκύπριους ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τους βγάλει από τη διεθνή απομόνωση. "Σας υπόσχομαι ότι στη διάρκεια της θητείας μου τα παιδιά σας θα σταματήσουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό", ήταν η υπόσχεση που έδωσε με τη μεγαλύτερη αποδοχή.

ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ

«Το όχι θα μας γυρίσει στο 1974»

05/04/2004


Οταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκανε πολιτική συμμαχία με τον υιό Ντενκτάς, Σερντάρ, επικρίθηκε έντονα από τους Ελληνοκύπριους. Αυτός έλεγε πως ήταν μια λύση ανάγκης, διότι έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία για τη λύση. Τελικά, ο Ταλάτ ήταν αυτός που παρέλαβε στη Λουκέρνη το τελικό σχέδιο Ανάν και θα ηγηθεί της εκστρατείας για το «ναι» στο τουρκοκυπριακό δημοψήφισμα.

ΑΡΙΦ ΧΑΣΑΝ ΤΑΧΣΙΝ

«Η Ε.Ε. θα γίνει το Βατερλώ του Ντενκτάς»

17/11/2001


Ο Τουρκοκύπριος συγγραφέας Αρίφ Χασάν Ταχσίν εκφράζει την αιρετική άποψη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Υποστηρίζει με πάθος ότι η τουρκική επέμβαση στην Κύπρο ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που έπληξε τους Τουρκοκύπριους. Κι όμως, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, όπως όλοι σχεδόν οι νέοι Τουρκοκύπριοι, υπήρξε μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΤΜΤ και ακολούθησε τυφλά τον Ντενκτάς στον αγώνα που ο τελευταίος διεξήγαγε για τη διχοτόμηση. Ο Ταχσίν ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκε πού οδηγούνταν τα πράγματα, αποστασιοποιήθηκε, και από το 1968 συνεχίζει με επιμονή ένα μοναχικό αγώνα για να αποκαλύψει τον εμπαιγμό εις βάρος των Τουρκοκυπρίων.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα