Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Πολιτική - Κόμματα
Η άλλη πλευρά
Κοινωνία
Τουρκοκύπριοι
Εκκλησία
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Νίκος Αναστασιάδης

"Μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία"

30/06/2012


Μέχρι πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωνε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην οποία πιέζει η αντιπολίτευση για μέτρα και η κυβέρνηση αντιστέκεται. Πράγματι, η κυπριακή αντιπολίτευση, στο σύνολό της, στα ζητήματα της οικονομίας καταδεικνύει μιαν υπευθυνότητα που δεν συναντάται πουθενά αλλού. Αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα η κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε. Αντιθέτως, ενεργούσε η ίδια σαν αντιπολίτευση και προβαλλόταν σαν ο εκπρόσωπος των συμφερόντων των εργαζομένων, οι οποίοι στο τέλος πλήρωσαν και θα πληρώσουν το τίμημα της ολιγωρίας.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: Συλλογικά αποφασίσαμε να μη διεκδικήσει ο Χριστόφιας

"Ο Μαλάς δεν είναι δόλωμα"

25/06/2012


Το ΑΚΕΛ εξέπληξε τους πάντες, ορίζοντας υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές έναν νέο άνθρωπο και νέο πολιτικό. Σχεδόν άγνωστος πριν την ανάληψη του υπουργείου Υγείας, πριν από έναν περίπου χρόνο, ο Σταύρος Μαλάς είναι από την περασμένη Τετάρτη το κεντρικό πρόσωπο των πολιτικών συζητήσεων. Η έκπληξη που επιφύλαξε το ΑΚΕΛ στην κοινή γνώμη μεταφράστηκε από πολλούς σε καχυποψία ότι πρόκειται για ένα "κόλπο" του Χριστόφια για να επανέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος.

Βασιλείου: "Το πρόβλημα της οικονομίας είναι η αναξιοπιστία μας. Τίποτε άλλο"

"Μακάρι να έχει δίκαιο ο Δημήτρης"

03/06/2012


Η συνέντευξη αυτή έγινε την περασμένη Παρασκευή το πρωί και συμπληρώθηκε χθες μετά τη δημοσιογραφική συνέντευξη Χριστόφια. Ο Γιώργος Βασιλείου έκανε τις τελευταίες μέρες αρκετές εμφανίσεις στα ΜΜΕ και προσπάθησε, με επιχειρήματα, να πείσει γιατί πρέπει η κυβέρνηση να παραμείνει συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ και να προχωρήσει γρήγορα στη λήψη μέτρων για τη διάσωση της οικονομίας. "Μην περιμένετε από μένα ν' ανοίξω μέτωπο αντιπαράθεσης με τον Δημήτρη. Δεν είναι η ώρα των συγκρούσεων, αλλά των συγκλίσεων. Προσπαθώ να πείσω μ' ένα εποικοδομητικό πνεύμα, με επιχειρήματα, ότι ο χρόνος της οικονομίας εξαντλείται".

Ταλάτ: Ναι, φτάσαμε πολύ κοντά σε λύση με τον Χριστόφια

Ο Δημήτρης ήθελε αλλά ήταν δειλός

29/10/2011


Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υπήρξε ο πιο ανοιχτόμυαλος και ο περισσότερο προσηλωμένος στην προσπάθεια για αποτροπή της τελεσίδικης διχοτόμησης της Κύπρου, ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η εκλογή του Χριστόφια το 2008 και η ιστορική συγκυρία να βρίσκονται στις ηγεσίες των δύο κοινοτήτων δύο αδελφά κόμματα, το ΑΚΕΛ  

ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

"Δεν αξίζει στην Αριστερά να χρεωθεί τη διχοτόμηση"

Ξεπερασμένη η ρητορική μας. Έρχεται η ώρα της αλήθειας

22/08/2010


Ο Τάκης Χατζηδημητρίου είναι από τα πρώην στελέχη της ΕΔΕΚ που έκανε από νωρίς τις επιλογές του. Στήριξε τις επιλογές του ΑΚΕΛ διότι πίστευε πως το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς θα οδηγούσε το Κυπριακό στη λύση του. Ακόμη και το 2003 όταν στήριζε την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου το έκανε στη βάση της πολιτικής του δέσμευσης ότι θα εργαζόταν για τη λύση με βάση το σχέδιο Ανάν. Σύντομα οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Διαχώρισε τη θέση του από τις επιλογές του Τάσσου Παπαδόπουλου και τέσσερα χρόνια μετά στήριξε την υποψηφιότητα Χριστόφια. Χαρακτηρίζει την εκλογή του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ στην εξουσία σαν την πιο σημαντική εξέλιξη στην μετά Μακάριο εποχή, επειδή είχε όλες τις προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Βέτο στο ισχυρό κεντρικό κράτος

15/08/2010


Άλλη μία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου εξελίχθηκε σε αρένα διαφωνίας μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη, με τα πιο "γαργαλιστικά" αποσπάσματα να διαρρέουν με ακρίβεια στον Τύπο. Τόσο το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση όσο και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέδωσαν ανακοινώσεις και προσπάθησαν να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

 

Χρίστος Στυλιανίδης:

Τραγικά οριακή η κατάσταση στο Κυπριακό

20/06/2010


Ο Χρήστος Στυλιανίδης πιστεύει πως αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να πάμε διακοπές, αλλά να κάτσουμε να προετοιμαστούμε για τους δύσκολους μήνες που έρχονται. Αν είναι σωστές οι εκτιμήσεις του, ο ύπνος μας θα πρέπει να είναι ανήσυχος. Καθώς, όπως εκτιμά, η στασιμότητα στο Κυπριακό και τα προβλήματα στην οικονομία για πρώτη φορά συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να λειτουργήσει σαν ντόμινο και να οδηγήσει στην κατάρρευση των πάντων.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

"Θέλω λύση με λιγότερο κεντρικό κράτος"

Οι υπερεξουσίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εφαρμογή της λύσης

23/05/2010


Τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κατηγορείται ότι άλλαξε πλεύση, ότι έχει πλέον ατζέντα για τις προεδρικές του 2013, ακόμη και ότι βρίσκεται σε παρασκηνιακή διαβούλευση με την ΕΔΕΚ. Από τον προεδρικό περίγυρο υποβάλλεται ότι ο Αναστασιάδης έφτασε στο σημείο να υπονομεύει ακόμη και τα όσα έχουν συμφωνήσει ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

Ο πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Α. Ιακωβίδης, για την αμερικανική πολιτική και το ψευδοκράτος

Οι ΗΠΑ απέτρεψαν την αναγνώριση

16/11/2008


Συμπληρώθηκαν χθες 25 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ο κίνδυνος της διαιώνισης της διαίρεστης Κύπρου είναι πια ορατός. Το ότι μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκε η "ΤΔΒΚ" οφείλεται στην άρνηση της διεθνούς κοινότητας να αποδεχτεί τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο. Ο διατελέσας επί πολλά χρόνια πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Ανδρέας Ιακωβίδης, σε συνέντευξή του στον "Π", αναλύει την αμερικανική προσέγγιση στο ζήτημα και αναφέρεται στο πώς οι ΗΠΑ ανέκοψαν προσπάθειες αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ".

ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ:

"Με τον Χριστόφια κάνουμε χημεία"

"Το γνωρίζουμε και οι δύο πως δεν έχουμε άλλο δρόμο"

15/06/2008


Από την ημέρα της εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία το Κυπριακό βγήκε από το λήθαργο. Σε τρεις μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν σε τέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτά, τα πράγματα κινούνται όπως τα σαλιγκάρια: δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω. Το ίδιο συμβαίνει και με το κλίμα: μια κρύο, μια βράστη. Στις 23 Μαΐου, με μια ανακοίνωση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων υποτίθεται ότι όρισαν το πλαίσιο της λύσης και βρήκαν την κοινή γλώσσα. Ήταν ένα ζήτημα που είχε ταλαιπωρήσει τη διαδικασία τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα