• Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026

Υπόθεση «Σάντη»

Άνιση η μάχη, αλλά δεν θα τα βάλω κάτω

 

Ο κόσμος μπερδεύτηκε και κουράστηκε. Θα ήμουν ευτυχής εάν αυτή η έρευνα γινόταν στα πρότυπα της ομάδας που ερεύνησε το Κράτος Μαφία, χωρίς διαρροές, χωρίς δηλώσεις, χωρίς δολιοφθορές. Το σύστημα δεν έχει εμπιστοσύνη σε μια ανεξάρτητη διαδικασία, τη φοβάται."

 

Η Αστυνομία φωνάζει τον καθένα του οποίου το όνομα  αναφέρεται στα μηνύματα, του παίρνει κατάθεση που λέγει ότι δεν είχε σχέση, και μετά κάνουν και δηλώσεις στον Τύπο.

 

Μεταξύ αυτών και ο Άντρος Κυπριανού ο οποίος αρνείται ότι είχε οποιοδήποτε ρόλο στο διορισμό του Γιώργου Σαββίδη, ενώ είπε σε μένα «Εγώ διόρισα τον Σαββίδη». Ο ρόλος του Άντρου Κυπριανού στην επιλογή του Σαββίδη απασχόλησε το δημόσιο διάλογο και υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα. Ο ίδιος ο Σαββίδης σε συνέντευξη του στο Legalmatters το επιβεβαίωσε εμμέσως, το ίδιο και ο Αναστασιάδης. (δες το βίντεο)

 

Ένας άλλος μάρτυρας της Αστυνομίας, ο Κωστής Ευσταθίου, είπε ότι του έδειξαν ένα μήνυμα που δεν ήταν δικό του. Τα στοιχεία του μηνύματος, δήλωσε, ήταν ταυτισμένα με την epic ενώ ο ίδιος ήταν πάντα συνδρομητής της Cyta.

 

Η συνδρομή epic παραπέμπει στη συσκευή του παραλήπτη, όχι του αποστολέα. Ωστόσο, τα πρόθυμα ΜΜΕ ανακήρυξαν και αυτό το μήνυμα πλαστό.

 

Η Αστυνομία επιστράτευσε και επιστημονικούς συνεργάτες όχι για να επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο αλλά να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα. Αρχικά υπό τον μανδύα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και εσχάτως ως αποτέλεσμα … «δημοσιογραφικής έρευνας».

 

Είμαι ένας άνθρωπος μόνος μου (με μερικούς φίλους) και έχω απέναντί μου όλο το σύστημα εξουσίας και μια στρατιά προθύμων οι οποίοι αναπαράγουν την παραπληροφόρηση της Αστυνομίας.

 

Ο κόσμος μπερδεύτηκε και κουράστηκε. Θα ήμουν ευτυχής εάν αυτή η έρευνα γινόταν στα πρότυπα της ομάδας που ερεύνησε το Κράτος Μαφία, χωρίς διαρροές, χωρίς δηλώσεις, χωρίς δολιοφθορές. Το σύστημα δεν έχει εμπιστοσύνη σε μια ανεξάρτητη διαδικασία, τη φοβάται.

 

Η μάχη της επικοινωνίας είναι άνιση. Αλλά, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω να υπερασπίζομαι με όσες δυνάμεις έχω την αξιοπρέπειά μου και την αλήθεια, η οποία στο τέλος θα επικρατήσει.

 

Όσοι έχουν αμφιβολίες και απορίες και θέλουν απαντήσεις, είναι ευπρόσδεκτοι να τις υποβάλουν την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Μαΐου, στις 19:00 στο αμφιθέατρο Discovery στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Μακάριος Δρουσιώτης

29/04/2026