• Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ντοκιματέρ | Δημοσιεύματα (Π.Α)

Λούκι Λουκ

Από τη "σκοτεινή όψη", στην "πρώτη διχοτόμηση" και τώρα στην "περιρρέουσα ατμόσφαιρα". Ο αδιόρθωτος κύριος Μακάριος Δρουσιώτης. Τώρα και σκηνοθέτης. Επιμένει να αμφισβητεί τους πυλώνες της κυπριακής μας δημοκρατίας, να απομυθοποιεί πρόσωπα και πράγματα της κοινωνίας μας. Τα βάζει με τα ΜΜΕ μας, με τους "δημοσιογράφους της χρονιάς" μας, με τους καλούς διπλωμάτες και γενικά με τους πολιτικούς ηγέτες μας.

 

Σαν να μην είναι οι Αμερικάνοι που τα έκαναν όλα. Σαν να μην είναι αυτοί που φταίνε για όλα. Και τώρα και πάντα. Οι αμερικάνοι δεν έφτιαξαν τη UNOPS; Αμερικάνικος οίκος δεν είναι οι Nathan Associates, που συνέταξαν την "απόρρητη έκθεση" με τους "opinion leaders"; Δεν τα παραδέχθηκε όλα ο Μπάουτσερ;

 

Το είπαν, άλλωστε, όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. "Τα πήραν". "Τα πήραν αδρά". Ένα ποσό μεταξύ 6 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Τοις μετρητοίς. Κι αντί "ν΄ αυτοκτονήσουν στις πλατείες", όπως υπέδειξε ο βουλευτής μας, ζητούν και τα ρέστα;

 

Ο Δρουσιώτης τα βάζει με όλο το σύστημα. Σε μετωπική σύγκρουση με την "τέταρτη εξουσία" και ειδικότερα με τα κανάλια. Μάζεψε και κάμποσο κόσμο στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του. Μέχρι και η κυρία Χούκλη και ο κύριος Κούλογλου ήρθαν από την Ελλάδα για χάρη του. Τώρα, μας εκθέτει και από τα περίπτερα.

 

Πάλι καλά που τα κανάλια αδιαφόρησαν για το ντοκιμαντέρ. Ουδείς κάλυψε ειδησεογραφικά την εκδήλωση ή ανέφερε το παραμικρό.

Ευτυχώς, ούτε και οποιαδήποτε από τις εφημερίδες ενδιαφέρθηκε να διανέμει το DVD με το ντοκιμαντέρ. Επιτέλους, άρχισαν ορισμένοι εκδότες να συνετίζονται.

 

Οι καλές μας εφημερίδες μοιράζουν σπουδαία δώρα και εκλεκτά DVD. Απ΄ όσα κυκλοφορούν, από ποδόσφαιρο μέχρι παιδικά παραμύθια, οι ιστορίες του Λούκι Λουκ είναι με διαφορά οι πιο συναρπαστικές. Λούκι Λουκ, ο φτωχός και μόνος καουμπόη, που πυροβολεί πιο γρήγορα κι απ΄ τη σκιά του.

Χρόνια πολλά και καλή ανάσταση.Δημοσιεύματα

Βασίλης Πρωτοπαπάς

Πολίτης

08/01/2006