Ο δράκος του νερού
Αρκετοί διερωτώνται πως χάθηκε το νερό από το φράγμα του Σαϊττά:
Το 2017 ο τότε υπουργός Γεωργίας – και τώρα ποδοσφαιρικός παράγοντας – Νίκος Κουγιάλης παραχώρησε με επιστολή το 30% του Κούρη για τις ανάγκες ιχθυοτροφείου το οποίο λειτουργεί παράνομα στην κοίτη του ποταμού στην Τριμίκλινη.
Το νερό του Κούρη είναι εθνικός πλούτος, δεν είναι προσωπική περιουσία του κ. Κουγιάλη (ή του οποιουδήποτε άλλου έχει συμμετοχή σε αυτή την αλχημεία) για να το διανέμουν με αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτα κίνητρα.
Ο ιδιώτης κατασκεύασε ιδιωτικό φράγμα στον Κούρη πριν από το κυρίως φράγμα και εκτρέπει το 100% του νερού. (Κύρια φωτο).
Από τον Μάϊο ούτε σταγόνα νερού δεν μπαίνει στο φράγμα.
Για τη μεταφορά του νερού τσιμεντώθηκε η κοίτη του Κούρη και μπαζώθηκαν με τσιμέντο τα δέντρα.
Όλα αυτά κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ποταμών και της διαχείρισης των υδάτων, αλλά με τις ευλογίες του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας.
Υπάρχει και συνέχεια με ακόμη περισσότερα σοκαριστικά στοιχεία…
Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πυρκαγιά που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού βρίσκεται το φράγμα του Σαϊττά. Είναι η μοναδική δεξαμενή νερού στην ευρύτερη περιοχή πρόσβασιμη από τα ελικόπτερα.
Στην πυρκαγιά του 2007 σώθηκε το Τρόοδος διότι τα ελικόπτερα επιχειρούσαν από το φράγμα του Σαϊττά.
Σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει διότι η στάθμη του φράγματος έχει κατέβει και τα φράγμα ξεράθηκε.
Το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας έχει ξεπουλήσει ΚΑΙ το νερό σε ιδιωτική επιχείρηση η οποία το μεταφέρει σε παράνομες υποδομές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στην κοίτη του Κούρη , στη ζώνη προστασίας του ποταμού ΚΑΙ σε κρατική γη.
Μακάριος Δρουσιώτης
02/08/2023